Mijn ervaringen, werkingen en informatie over Kristallen en Stenen

by Erik Westhovens on September 4, 2012

in Kristallen en Stenen

Vanaf 2011 ben ik in aanraking met kristallen en stenen gekomen. Het was een ware ontdekking en het heeft me geholpen om met mijn gevoel en energieën samen te werken.

Een aantal stenen uit mijn collectie hebben mij bijzondere ervaringen gegeven.
– Olivijn
– Lemurisch ijs kristal
– Zwarte Toermalijn
– Roze kwarts
– Lemurisch zaad kristal
– Moldaviet
– Arkansas berg kristallen
– Opaal schedel

Tegenwoordig gebruik ik kristallen en stenen af en toe als mijn gevoel er naar vraagt. Kristallen en stenen waren/zijn een hulpbron voor me om me verder te ontwikkelen in het leven.

Belangrijke om met stenen en kristallen te werken is verzorging van de stenen.
Bij het ontladen/reinigen: houd de steen enkele minuten onder stromend water (kraan water) net zolang wat goed voor je voelt. Het is belangrijk dat je op je intuitie vertrouwd en aanvoelt hoe lang de steen nodig heeft om te ontladen. Er is veel kennis en verschillende varianten om te ontladen via het internet, boeken of personen te vinden, de belangrijkste wat ik heb mee gekregen is dat je naar je gevoel luistert. Communiceer samen vanuit je hart en gedachtes met de steen of kristal om voor ontlading te zorgen.

Bij het opladen heb ik ervaren dat de meeste stenen vooral in de zon opgeladen willen worden en sommige zoals de Zwarte Toermalijn hebben voorkeur voor indirect zonlicht (in de schaduw leggen). Ook kunnen ze opgeladen worden in de volle maan.

Externe bronnen die ik gebruik heb staan hieronder vermeld.

Literatuur
– Robert Simmons – Stones of The New Consciousness (EN)
Luc Bourgault – The American Indian Secrets Of Crystal Healing (EN)
– Joshua Shapiro – Kristallen schedels (NL en EN)
Betaalbaar Engelse boeken zijn te bestellen via BookDepository.com (gratis verzending naar Nederland).

Websites
Heaven & Earth (EN)
– Crystals Rocks and Gems (EN)
Satya Center (EN)
Points of Light (EN)
Edelstenen en mineralen
Het Elohim-Centre & Krachtplaats
Crystal webshop.nl

Movie
Spirit Science 13 – The Crystal Movie (EN)

Winkels – Nederland, Noord-Brabant
’t Huys-de(n)s kristallen, Volkel
’t Huys-de(n)s kristallen, Den Bosch
– Lichtpuntje Kristallen, Heerle
– Artsmineralen, Sint Anthonis

Winkels – Nederland, Limburg
– EARTH mineralen, Nederweert

Previous post:

Next post: