artikel: Licht, duisternis en liefde

by Erik Westhovens on February 22, 2012

in Bewustwording

Het gaat niet zo zeer om de woorden alleen maar ook om de energie waarmee het geschreven is. Door met je geest en je hart samen te lezen zal de boodschap een stuk helder worden want niet alles is letterlijk bedoelt.

Hier op aarde hebben we twee verschillende kanten, het Licht en de Duisternis. Het Licht bestaat uit … en de Duisternis bestaat uit … (dit mag je zelf invullen).

Beide kanten zijn hier op aarde en daarbij zijn ze dus allebei welkom. Ze mogen er allebei zijn en op een ziel-niveau is het dienend voor ons allemaal.

Beide kanten laten hun krachten en gevechten zien, zo gebruikt de één manipulatie, geweld, oorlog en onderdrukkingen om zo hun plaats in te nemen. De andere kant gebruikt ook zijn eigen krachten zoals bidden, gebeden om de anderen te overtuigen dat zei aan het rechte eind hebben.

Elke kant heeft zijn eigen kijk op de wereld wat goed voor hem is. Elk persoon van beide kanten heeft daar zelf voor gekozen. Ieder persoon wordt geboren in een omgeving waar hij/zij zich thuis voelt. Voordat een ziel op aarde kwam heeft hij gekozen in welk omgeving en omstandigheden hij opgegroeid wilt worden wat het beste bij zijn levenslessen past.

Ieder heeft een eigen ziel keuze gemaakt en voor een partij gekozen, het Licht of Duisternis.

Als de voorspellingen kloppen van de Maya’s of andere oude culturen dat we in een Nieuwe Tijdperk gaan leven dan zullen de krachten van beide partijen afzwakken. Dualiteit zal vervangen worden voor het geen waarvoor jij en ik hier op aarde zijn gekomen.

We zullen nieuwe keuzes gaan maken in ons huidige leven.

Voordat we hier naar aarde zijn gekomen om geïncarneerd te worden, hebben we een aantal ideeën en keuzes voor ons zelf en met elkaar afgesproken. Door onze vrije wil zal ieder van ons op zijn eigen manier nieuwe wegen gaan afleggen als de tijd rijp is.

Vanuit het universum krijgen we nieuwe energieën aangereikt die ons helpen om te manifesteren waar we allemaal individueel voor gekozen hebben. Het is onze keuze om er iets mee te doen, onze ego/geest zal ruimte moeten maken voor de hart/ziel. Beide komen zo meer in balans en dan is het voor iedereen een stuk makkelijker om te manifesteren.

En weet dat beide kanten het Licht en de Duisternis ook in ons zelf bestaan, zo buiten zo binnen.

In het volgende stuk leg ik vanuit mijn eigen ervaringen en inzichten uit, hoe ik met beide kanten om ga en waar ik naar toe wil.

Iedereen heeft zijn eigen visie over de Nieuwe Tijdperk en op ieder moment kan dit aangepast of verandert worden. Niks staat vast we zijn vrij in de keuze die we maken.

Wie ben ik?

1. Ik ben geboren in heelheid.

Langzaam kreeg ik meer inhoud. Heelheid zonder inhoud is en blijft een leegte.

2. In mijn jeugd was alleen de buitenkant voor me helder.

3. Door mijn ontwikkel- en transformatieproces heb ik bijna mijn hele kern leren kennen. Beide kanten mogen er zijn, ik omarm beide kanten in me.

4. Mijn focus is nu om volledig heel te zijn en in het midden van de yin-yang symbool te komen. De middenlijn is de acceptatie en het gebruik maken van beide kanten. Het licht en duisternis worden samen omgevormd tot liefde.

Uitingen

Duisternis kan in alle extremen gevormd worden. Zoals het onderdrukken van je eigen gevoelens en dit afreageren naar de buiten wereld toe.

Iedereen probeert in balans te komen en daarbij kan de één nog steeds in het grote mensheid yin-yang symbool in de duisternis zijn. Het heeft hier als ziel voor gekozen voordat hij naar de aarde kwam. Hij voert een dienst uit voor de zielen die aan de andere kant, het licht van het symbool staan.

Zo helpen mensen om in beide kanten van het symbool te staan voor evenwicht en balans.

Verandering

Nu is er een mogelijkheid om de diepste kern van ons zelf te leren kennen. Waarbij we zullen in zien door ‘herinneringen’ dat we gelijk zijn, het zelfde zijn en dat de één niet zonder de andere kan leven. Anders zouden beide kanten van de yin-yang symbool niet bestaan.

Als we ons zelf volledig omarmen wie we werkelijk zijn en in zien dat de andere een weerspiegeling van ons zelf zijn, zullen we gezamenlijk in balans komen en de ware liefde zijn. Er is plek voor iedereen.

Iedereen heeft zijn eigen perfecte plaats in het grote mensheid yin-yang symbool.

De één staat bij de ene rode pijl en de ander weer bij de andere rode pijl en gezamenlijk vormen we de hele yin-yang symbool. En ook jij staat op één van die plekken waar je perfect thuis hoort. Er is dus plaats voor iedereen ongeacht aan welke kant je staat, het licht of duisternis.

Als de voorspellingen (gouden tijdperk, 2012) waar zijn, dan zal het yin-yang symbool veranderen. Het symbool zal kleiner worden omdat we allemaal in zien wie werkelijk zijn. We zullen meer dichter bij elkaar komen.

Langzaamaan zullen we dichterbij elkaar komen.

Zodat we bijna geen onderscheid meer kennen en zal het symbool veranderen tot het een klein puntje is.

We zijn dan volledig in balans met ons zelf en met elkaar waardoor er geen onderscheid meer is tussen het Licht en Duisternis en alles bestaat dan uit Liefde.

Wat gebeurd er daarna?

Dat mogen we zelf invullen en als het zo ver is zullen we ‘herinneren’ wat we willen.

Een mogelijkheid is dat we vandaar uit iets nieuws gaan creëren. We worden misschien een groter onderdeel van het universum met onze eigen planeten en beschavingen. De beschavingen zullen dan ook de lessen volgen van het yin-yang teken. De omcirkel ben jij en de beschaving is jou eigen inhoud dat de yin-yang symboliseert. Jij ben het grote yin-yang symbool waar je vroeger een klein onderdeel van was.

Erik

Next post: