Beginners Handleiding – Het Universum

by Erik Westhovens

Het Universum

Alles wat er is kan je samenpakken als één geheel wat Het Universum vormt. Het Universum is oneindig groot en heeft vele zonnestelsels, sterren, planeten etc.

Binnen Het Universum heb je het melkstelsel, zonnestelsel en onze planeet Aarde. De Aarde is een kleine planeet binnen het grote Universum. Omdat alles zo immens groot is het soms moeilijk voor te stellen hoe groot of hoe klein iets is, om het wat vatbaarder te maken wordt deze uitleg in symboliek gevormd.

Het Universum waar alles uit bestaat is te vergelijken met een mens. Een mens is een complex systeem waarbij alle onderdelen belangrijk zijn, alles bij elkaar vormt uiteindelijk de mens. Het Universum is ook een complex systeem met vele onderdelen. Elk onderdeel is uniek en belangrijk vanwege zijn functies binnen het grote geheel.

De Aarde binnen het Universum is te vergelijken met de maag van de mens. Zonder de maag kan een mens niet leven en zonder de aarde is het universum niet compleet. De aarde heeft een bepaalde functie en is dus onmisbaar.

De aarde is symbolische gezien te vergelijken met de maag van de mens waarbij de mensheid op aarde ook een onderdeel van zijn. Wij mogen op aarde alles afbreken, gebruiken, opeten en recyclen zoveel als we willen zolang de aarde als groot geheel blijft bestaan. Te vergelijken met de functie van de maag dat voedsel afbreekt en de darmen hebben een andere functie dat eten verteerd/opneemt.

Op aarde mogen wij met alles experimenteren (afbreken) binnen haar functie en grenzen (dus niet vernietigen).

De mensheid doet het werk op aarde (in de maag) en wat ermee gebeurd is aan ons. Het is onze taak dat de maag blijft werken en blijft bestaan.

Oorlog voeren hier en daar is nodig om stukken af te breken en opnieuw op te bouwen (afbreek proces in de maag). Transformaties vinden plaats, eten in de maag wordt onherkenbaar. Het gebeurd allemaal binnen de grenzen omdat de aarde nog steeds bestaat.

Tientallen atoombommen afvuren is niet mogelijk omdat er dan een te grote transformatie plaats vind waarbij de aarde vernietigd zal worden. Hier wordt de grens bereikt omdat de maag zijn functie moet blijven behouden.